/ Allmänt /

Vilken vecka..

Måndagen började ju bra med att våra rottisar rök ihop så det stod härliga till, kaos o kalabalik, ringer i panik till mannen på jobbet att han får komma hem. Det slutade med ett dyrt veterinärbesök för yngsta hunden, den andra hade inte en skråma. Nu har vi haft vovvevård här hemma med ögondroppar, sårvård, antibiotika, smärtlindrande och örondroppar. Var på återbeök idag och lilleman har återhämtat sig väl, fortfarande lite svullen kring ögat, men nu behöver vi i alla fall inte ge ögondroppar 6 ggr/dag, utan det räcker med två. Så nu fortsätter vi med smärtis, antibiotika, ögondroppar och örondroppar (dubbelidig öronguck) ett tag till.

Eftersom det inte räckte med bråkande hundar så fick jag gjordens mens på det med mensvärk från helvetet. Ni som får mens efter ni slutat amma, var glada för det. För det är inte kul att han mens och ha en liten samtidigt. Humöret går upp och ned, kvaliten på mjölken blir lite halvdan=grinig bebis, man blöder som en gris och samtidigt ska man hinna med allt som vanligt. När måndagen var slut så var vi alla helt färdiga o somnade gott. Men sova gör jag bara några timmar i stöten för våran treåring har för närvarande en period med nattskräck och kissa i sängen nattetid. Så jag tillbringar mina nätter med att amma, sova, byta lakan, lugna sonen i sin nattskräck och ja, så ser det ut hela natten. Hoppas att det bara är en period och en reaktion på allt som hänt sista tiden. Tvättmaskin och torktumlarn får bekänna färg i alla fall ;). Tur man är hemma så man inte behöver jobba i allt detta kaos.

Det enda positiva sak denna veckan är att jag har tappat några kilon i vikt. Känner mig motiverad att bli mer hälsosam. Inte bara för min skull utan för barnens skull också. Jag har slutat äta godis, läsk och kakor. Jag överlever tack vare min mellanmål samt dricka mkt vatten. Sen har jag börjat träna lite med, raska promenader med vagnen och lite styrketräning på det. Kommer ta det lugnt och sansat under tiden jag ammar och sen kommer jag att köra stenhårt. Just nu känns det bra, inget sötsug och Felicia mår bra av det jag äter. Kommer hålla mig borta från socker så länge jag ammar, sen kommer jag kanske att unna mig nån dag i veckan, men inte mer än så.

Idag är det myskoväder ute. Dagen började med storm, regn och 6 plusgrader, vid två gick det över till snöstorm och nu är det klart och 0,5 grader varmt. Skumt, ja. Vill jag ut o köra bil nu, nej. Lilltösa sussar sött i sin vagn, hon behöver sina timmars sömn mitt på dagen i vagnen annars blir hon så grinig. Sonen ligger i soffan och gottar sig, han berättade precis att han hade bajsat på förskolan idag ;) (han brukar alltid göra det hemma, men det måste nog varit akut idag). Jag intar mitt mellanmål, väntar på att en maskin tvätt ska bli klar (så ovanligt), sonen tyckte han skulle hoppa i de lervattenhål som fanns i sandlådan, ja resten kan ni nog räkna ut själva ;).

Nu ska jag fortsätt smaska mellis, dricka mellis, slappa en liten stund innan det är dags att börja med middagen. Idag blir det kycklingfile med rotfrukter i ugn. Mannen och sonen får ris till, jag tar lite bulgur.

Pöss på er tillsvidare!